Zorunlu eğitimin kesintili hale getirilmesi için Milli Eğitim Şurası kararlarının temel alındığı belirtiliyor. Ancak Şura, eğitim sistemimizde tarihsel öneme sahip ve eğitim yönetişiminde katılımcılığın sağlanması için önemli bir kurumsal düzenleme olsa da, bu türden ciddi kararların alınması için doğru çalışma yöntemlerine sahip değil. Ayrıca 18. Şura’nın kompozisyonu, Şura’nın toplanmasından 6 ay önce çok ciddi bir değişikliğe uğratılmıştı.
Blog, Boğaziçi Üniversitesi vesilesiyle tanışan bir grup arkadaşın eseridir. Blogda "serbest kültür çalışmaları" diye tanımlanacak denemeler yer alır. Yazarları bir araya getiren, ortak siyasi duruş veya estetik beğeni değil, özgür düşüncenin meyvelerinin değerli olduğuna duyulan inançtır. Bize ulaşmak için: fmoblogu@gmail.com
24 Ocak 2012 Salı
"Kesintili eğitim": Milli Eğitim Şurası'ndan kanun teklifine
Etiketler:
eğitim,
eğitim politikaları,
eğitim siyaseti,
milli eğitim,
milli eğitim bakanlığı,
zorunlu eğitim
22 Ocak 2012 Pazar
Türkiye`yi Bugünlere Getiren Surat İfadesi…
Neden bu ülkede
özgürlük yok? Neden ırkçıyız? Neden AKP %50 oy alıyor? Neden iş hayatlarımız bizden bu kadar çok şeyi alıp götürüyor? Neden 500 T insanları bu kadar mutsuz ediyor? Neden trafikte geçirdiğimiz 1 saat bizi 1 yıl yaşlandırıyor? Neden bu ülkede bir Mesut Özil yetişmiyor? Neden İETT şoförü öpüşen gençlere saldırma ihtiyacı duyuyor? Neden bu ülkede insanca
yaşayamıyoruz? Neden?
19 Ocak 2012 Perşembe
5 değil 95 yıl da olsa biz yine Agos'un önündeyiz
Boğaza bakıp milleti sırtından bıçaklamaya alıştığımız okul arkadaşlarım ve hocalarım, birlikte çalıştığımız sivil toplum kuruluşlarında "Sorospu çocuğu" damgası yemeye alıştığımız eski iş arkadaşlarım, Twitter'da #kardesimsinhrant yazdığımız için hep birlikte küfür yediğimiz meslektaşlarım, beni Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil eden vekillerim, filmlerini keyifle izlediğim, şarkılarını zevkle dinlediğim oyuncular, müzisyenler... Hepimiz bugün faşizme inat on binlerce kardeştik ve biz yine Agos'un önündeydik.
18 Ocak 2012 Çarşamba
Hrant İçin Blog
Ana akım medyanın kuru gürültüsüne ve tekdüzeliğine inat, sessiz sakin, vakur bir kendi alanını yaratma girişimi Hrant İçin Blog.
Blog yazarlarının Hrant için, Hrant hakkında ya da Hrant Dink davası hakkındaki anı, görüş ya da yorumlarını bir araya toplamayı hedefleyen bir "metablog".
Özetle olayı şu: Yazarlar kendi bloglarında Hrant'ı yazdıktan sonra hranticin[at]gmail.com adresine ya da Twitter'daki @Hrant_icin hesabına bu yazıların linklerini iletecekler. O yazılar Hrant İçin Blog'da yazarların kendi imzaları ve blog adresleriyle yayımlanacak.
Detaylar ve dünden bugüne yayımlanmış birkaç yazı burada.
Haydi FMO yazarları ve sevgili fellow bloggerlar, klavyenize kuvvet!
6 Ocak 2012 Cuma
Ergenekon gerçekten yargılanıyor mu? Yoksa Ergenekon mu Ergenekon’u yargılayan?
Ergenekon, Balyoz ve derin devleti konu edinen diğer soruşturma ve davalar nereye gidiyor? Eski Özel Harekat Şubesi mensubu emekli polis Ayhan Çarkın’ın itirafları dahil olmak üzere pek çok kişinin açıklamaları ile gündeme gelen, Kürtçü ve solcu hareketleri tasfiye etmek adına devlet kimliği ve kaynakları istismar edilerek halka karşı işlenmiş olan cinayetler ve diğer suçlar kovuşturulacak mı? Yoksa iddia edildiği gibi yalnızca hükümete ve Gülen cemaatine karşı olan eylemler (ve yalnızca hükümete ve cemaata karşı oldukları için) mi kovuşturuluyor? Eski Genelkurmay Başkanı'nı silahlı terör örgütü yöneticiliğinden tutuklu yargılayabilecek kadar güç kazanmış olan yargı (ve gerekli istihbarat dosyalarını sağlayan emniyet), sözü edilen çok ciddi diğer suçların üzerine neden gitmez? Gidiyor da biz mi farkında değiliz, haksızlık yapıyoruz? Yoksa selefini tasfiye etmeye çalışan yeni bir derin devletimiz mi oluyor? Bir vatandaş olarak merak ediyorum. Konuyu ayrıntılı olarak takip etme fırsatı bulan okuyucular; yer, zaman, kişi, dava adı gibi verilere dayanan, spekülasyonun ötesine geçen yorumlarınızı yazının altına bekliyorum.
Etiketler:
Balyoz,
Demokrasi,
derin devlet,
Ergenekon,
genelkurmay başkanının tutuklanması,
Kürt Sorunu,
polis devleti,
polisiye demokrasi,
tutuklu yargılama,
yargı
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)