6 Ocak 2012 Cuma

Ergenekon gerçekten yargılanıyor mu? Yoksa Ergenekon mu Ergenekon’u yargılayan?



Ergenekon, Balyoz ve derin devleti konu edinen diğer soruşturma ve davalar nereye gidiyor? Eski Özel Harekat Şubesi mensubu emekli polis Ayhan Çarkın’ın itirafları dahil olmak üzere pek çok kişinin açıklamaları ile gündeme gelen, Kürtçü ve solcu hareketleri tasfiye etmek adına devlet kimliği ve kaynakları istismar edilerek halka karşı işlenmiş olan cinayetler ve diğer suçlar kovuşturulacak mı? Yoksa iddia edildiği gibi yalnızca hükümete ve Gülen cemaatine karşı olan eylemler (ve yalnızca hükümete ve cemaata karşı oldukları için) mi kovuşturuluyor? Eski Genelkurmay Başkanı'nı silahlı terör örgütü yöneticiliğinden tutuklu yargılayabilecek kadar güç kazanmış olan yargı (ve gerekli istihbarat dosyalarını sağlayan emniyet), sözü edilen çok ciddi diğer suçların üzerine neden gitmez? Gidiyor da biz mi farkında değiliz, haksızlık yapıyoruz? Yoksa selefini tasfiye etmeye çalışan yeni bir derin devletimiz mi oluyor? Bir vatandaş olarak merak ediyorum. Konuyu ayrıntılı olarak takip etme fırsatı bulan okuyucular; yer, zaman, kişi, dava adı gibi verilere dayanan, spekülasyonun ötesine geçen yorumlarınızı yazının altına bekliyorum.

Yazının girişindeki resim, Niuner rumuzlu sanatçının 'Self-Destruction' adlı eseri ve http://niuner.deviantart.com/art/Self-Destruction-176389322 adresinden alındı.

2 yorum:

Balıkpazarı dedi ki...

Buradaki sorulara ışık tutmaya namzet bazı kuşkular şu adreste dile getirilmiş:
http://haber.sol.org.tr/yazarlar/merdan-yanardag/hrant-dinki-kimler-neden-oldurdu-23102

Balıkpazarı dedi ki...

Bir diğer faydalı yazı: http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1076425&Yazar=YETVART-DANZIKYAN&CategoryID=98